+385 97 748 9726 info@adriabox.com
Google mobile-first indeksiranje

Web stranica je izrazito bitna za svako poduzeće koje drži do svojeg imena. Isto tako svi znamo da je Google najveća tražilica na internetu. Što znači da kako bi bili maksimalno vidljivi na internetu morate biti i kvalitetno vidljivi na tražilicama. 

Od 01.06.2019. Google je uključio mobile-first način indexiranja za sve nove stranice. Stare se još uvijek indeksiraju po standardima prakse. Što je to te što to na koncu znači za Vas objasniti ćemo u nastavku.

 

Mobile-first indeksiranje

Google će za rankiranje na svom pretraživaču dati veliku prednost stranicama koje imaju responsivni dizajn ili mobilnu verziju. Bot (crawler) koji skenira web stranicu za rankiranje na Google pretraživaču će prvenstveno tražiti stranice s mobilnom verzijom te će ukoliko nemate mobilnu stranicu izbacivati veliko upozorenje i na kraju krajeva penalizirati stranicu na pretraživanju. 

Iako je Google sada službeno objavio da se prebacuju na mobile-first indeksiranje ovo nije velika novost kod nas webmastera. Prema statističkim podacima koje dobivamo putem analitike web stranica jasno je vidljivo da preko 80% korisnika pregledava stranicu na mobilnim uređajima. Svima nama mora biti jasno da kako bi korisnik imao najbolje moguće iskustvo prilikom pregledavanja web stranice ona mora imati svoju verziju prilagođenu mobilnom uređaju.

 

Sve naše stranice su u potpunosti responsivne što znači da prilagođavaju svoj sadržaj veličini ekrana uređaja.

Iako imate već postojeću stariju stranicu svakako se preporuča da se redizajnira kako bi bila mobile-friendly. U današnje vrijeme pristupačnost informacija kranjem korisniku je izrazito bitna. Morate biti vidljivi tamo gdje će Vas tražiti.

Ukoliko ste zainteresirani za izradu nove stranice ili Vam je potreban redizajn postojeće slobodno nam se obratite s povjerenjem. Izraditi ćemo za Vas neobavezujuću ponudu te zajedno s Vama doći do najboljeg rješenja za Vaše buduće poslovanje.

Treba li mi web stranica za restoran? Koliko košta?

Razmišljate o otvaranju restorana ili već imate restoran kojeg bi trebalo promovirati? Onda biste trebali razmisliti o promoviranju putem web stranice. Web stranica je jedan od osnovnih alata za digitalnu promociju. Čitajući ovo možda si razmišljate, ali meni ne treba...

Bespovratna sredstva za izradu web stranica i aplikacija – Grad Rijeka

Dragi Riječani, izrazito nam je drago obavjestiti Vas da je Grad Rijeka osigurao dva milijuna kuna bespovratnih subvencija. Poziv se odnosi na sve mikro, male i srednje poduzetnike koji zapošljavaju manje od 250 radnika, neovisni su u poslovanju i imaju maksimalno 216...

Što je SSL certifikat – čemu služi i kako ga prepoznati?

Možda se pitate što je SSL certifikat nikada nisam čuo za nešto slično. Ukratko da osvjestimo sve zainteresirane. SSL (Secure Sockets Layer) certifikat je sigurnosna razina koja šifrira komunikaciju između Vašeg preglednika i servera na kojem se nalazi web stranica. Kratko i jasno za sve koje interesira to je to, sada možete preskočiti na drugu stranicu ili ostati ovdje pročitati do kraja i saznati malo više o funkciji i namjeni SSL certifikata.

Google mobile-first indeksiranje

Web stranica je izrazito bitna za svako poduzeće koje drži do svojeg imena. Isto tako svi znamo da je Google najveća tražilica na internetu. Što znači da kako bi bili maksimalno vidljivi na internetu morate biti i kvalitetno vidljivi na tražilicama.  Od 01.06.2019....

Web stranica u turizmu? Imamo 7 razloga zašto!

Turizam je jedna od gospodarskih djelatnosti koja konstantno raste, širi se na nova područja koja nudi i prati trendove u ponudi usluga svojim trenutnim i budućim klijentima. Budući da se veliki postotak turističkih ponuda veže na određeno doba godine, odnosno sezonu,...