+385 97 748 9726 info@adriabox.com
Treba li mi web stranica za restoran? Koliko košta?

Razmišljate o otvaranju restorana ili već imate restoran kojeg bi trebalo promovirati? Onda biste trebali razmisliti o promoviranju putem web stranice. Web stranica je jedan od osnovnih alata za digitalnu promociju. Čitajući ovo možda si razmišljate, ali meni ne treba web stranica, već imam Facebook i Instagram stranicu i to besplatno, to je za moj restoran dovoljna promocija. To je točno, ukoliko imate Facebook stranicu ili Instagram profil imate određenu besplatnu promociju. Pitanje je je li to Vama dovoljno. Navedeni promotivni alati su odlični za neformalnu digitalnu promociju vašeg poslovanja. Međutim samo za web stranicu se može 100% reći da je Vaša, da imate potpunu kontrolu nad njome. Na Facebook i Instagram profilu algoritam odlučuje koliko ćete biti vidljivi pratiteljima. Međutim na Vašoj web stranici sve je usmjereno na Vas. Dopustite da Vam damo nekoliko argumenata koji bi mogli promijeniti vaše poimanje promocije putem digitalnih alata, u ovome slučaju promocije putem web stranice.

Što mora sadržavati web stranica restorana?

Za razliku od Facebook ili Instagram profila na web stranici samostalno odlučujete kako će ona izgledati i koji će sadržaj imati. Pa počnimo od osnova, svaka stranica restorana treba imati:

  • Jasno iskazanu svoju lokaciju
  • Istaknut vlastiti jelovnik
  • Istaknuto radno vrijeme
  • Detalje za kontakt

To su podaci koje će Vaš gost tražiti o Vama na internetu. Vrlo vjerojatno će mu iste informacije pružiti i Google tražilica na svojim kartama, ali na vlastitoj web stranici možete to prezentirati u najboljem svijetlu. Ono što Vam web stranica još omogućuje je da neograničeno i u potpunosti personalizirano odlučujete o količini i vrsti sadržaja na Vašoj stranici. Gore smo istaknuli samo nekoliko obaveznih elemenata, no ima tu još mnogo stvari koje možete dodati poput recenzije gostiju i slično.

Sada kada smo Vas upoznali sa nekim od sadržaja koje bi web stranica trebala sadržavati, sada ćemo Vam razložiti koliko bi Vas ovaj poslovni pothvat i koštao.

Koliko košta izrada web stranice?

Cijena web stranice jako varira u odnosu na pristup. To znači da možete uzeti stvar u svoje ruke i stranicu izraditi samostalno i to vrlo povoljno. Dok u drugu ruku možete zaposliti profesionalne dizajnere da to naprave za Vas. Osim same izrade postoje i određeni troškovi kao što su web domena i web hosting. Pa evo jedne tablice kako bi malo vizualizirali cijenu izrade web stranice:

Domenaod 12 do 60+ EUR
Web hostingod 30 do 60+ EUR
SSL certifikatod 0 do 200+ EUR
Predložak straniceod 0 od 200+ EUR
Sadržaj straniceod 0 od 5000+ EUR
SEO i marketingod 0 do 500+ EUR

Sad se sigurno smješkate s druge strane ekrana. Kakve gluposti mi to pričamo, kako mogu biti tolike razlike u cijeni? To je čista realnost, ukoliko uzmete stvar u svoje ruke, stranicu možete napraviti vrlo povoljno. Ona svakako neće biti ista kao da su ju napravili profesionalni dizajneri i programeri, međutim biti će u potpunosti dovoljna da zadovolji Vaše osnovne potrebe. Da budemo 100% iskreni i transparentni mi živimo od toga da radimo stranice za Vas i nije nam u interesu da ih radite samostalno. Međutim također znamo da ima ljudi koji ne žele dati novce da im drugi rade stranicu već to žele odraditi samostalno i to je sasvim prihvatljivo. Ono na što bismo Vam mi voljeli ovom objavom ukazati jest to da smo mi tu da Vam pomognemo i to na malo drugačiji način. Mi smo tu da Vas vodimo našim iskustvom s time da sve radite samostalno. Ako želite da Vam pokažemo kako da samostalno napravite web stranicu restorana uz minimalne troškove popunite obrazac ispod:

Treba li mi web stranica za restoran? Koliko košta?

Razmišljate o otvaranju restorana ili već imate restoran kojeg bi trebalo promovirati? Onda biste trebali razmisliti o promoviranju putem web stranice. Web stranica je jedan od osnovnih alata za digitalnu promociju. Čitajući ovo možda si razmišljate, ali meni ne treba...

Bespovratna sredstva za izradu web stranica i aplikacija – Grad Rijeka

Dragi Riječani, izrazito nam je drago obavjestiti Vas da je Grad Rijeka osigurao dva milijuna kuna bespovratnih subvencija. Poziv se odnosi na sve mikro, male i srednje poduzetnike koji zapošljavaju manje od 250 radnika, neovisni su u poslovanju i imaju maksimalno 216...

Što je SSL certifikat – čemu služi i kako ga prepoznati?

Možda se pitate što je SSL certifikat nikada nisam čuo za nešto slično. Ukratko da osvjestimo sve zainteresirane. SSL (Secure Sockets Layer) certifikat je sigurnosna razina koja šifrira komunikaciju između Vašeg preglednika i servera na kojem se nalazi web stranica. Kratko i jasno za sve koje interesira to je to, sada možete preskočiti na drugu stranicu ili ostati ovdje pročitati do kraja i saznati malo više o funkciji i namjeni SSL certifikata.

Google mobile-first indeksiranje

Web stranica je izrazito bitna za svako poduzeće koje drži do svojeg imena. Isto tako svi znamo da je Google najveća tražilica na internetu. Što znači da kako bi bili maksimalno vidljivi na internetu morate biti i kvalitetno vidljivi na tražilicama.  Od 01.06.2019....

Web stranica u turizmu? Imamo 7 razloga zašto!

Turizam je jedna od gospodarskih djelatnosti koja konstantno raste, širi se na nova područja koja nudi i prati trendove u ponudi usluga svojim trenutnim i budućim klijentima. Budući da se veliki postotak turističkih ponuda veže na određeno doba godine, odnosno sezonu,...